Isbutikk i barnehagen...

Når vi først fikk ideen om å lage vår egen isbutikk i barnehagen var det så engasjerende at små og store har samarbeidet for å gjøre alt klart til åpning i dag.

Det er utrolig hva vi kan skape i lekens verden. Når regnet øste ned ute la vi forholdene til rette inne for skikkelig sommerstemning.                                                                                                                 Med sol fra blå himmel, bølgeskvulp fra stranden vist på storskjerm, gladmusikk fra høytaleren og ikke minst vår egen isbutikk kunne vi ikke annet enn å bli litt ekstra sommer glad. 

Det har vært mange forberedelser for å få dette til. Noen har laget papirpenger, plakater med oversikt over utvalg, priser og fristende is reklameplakater.  Vi måtte også lage selve butikken med kjøpsdisk, bord, kasseapparat, telefon og annet nødvendig utstyr. Når vi hadde så Flott isbutikk måtte vi jo ha ekte is å selge. 

Det var lenge å vente til butikken åpnet kl 10 i dag men vel verdt å vente på. I butikken var det flere issorter å velge mellom. Der var både saftis, vaniljeis på pinne og i beger. Ekstra kjekt var det å kunne bestemme topping på isen. Det var strø, syltetøy, sjokoladepulver, sjokoladesaus og karamellsaus.

Alle ville handle i butikken og det var stor tålmodighet i iskøen. Noen brukte ventetiden til å danse til musikken mens andre brukte tiden til å bestemme seg for hvilken is de skulle kjøpe. Etterhvert som de handlet satt vi oss godt tilrette på badehåndklær eller pledd og nøt is, lyden av bølgeskvulp og synet av bølgene som slo innover stranden...

Butikken hadde stor omsetning og det var mange som ville prøve seg som butikkansatt. Det har vært mye god lærdom i denne prosessen for barna. Leken har motivert til samarbeid, bokstav og tall lek. Det har vært mye kunnskap om pris, penger og bankkort som også kunne benyttes som betalingsalternativ. 

Butikken har kun ekte is på menyen i dag men blir stående tilgjengelig for lek videre med bla leke is. 

 

Kjøp, salg og kø...

 

Isen var vel verdt å vente på...

Det har vært mye god lærdom både i forberedelsene og i selve leken.

 

Det var fristende å bade...men vi måtte nøye oss med en svømmetur på gulvet...

På spørsmålet om det var gøy med butikklek var svaret...

"Ja, og det beste var at det var ekte is".Butikken ble brukt i barnas frie lek videre i dagene etterpå.