Har du nyoppståtte eller pågående luftveissymptomer?

Samfunnet er åpnet opp, trafikklysmodellen lagt vekk. Nå er det viktig at vi alle tar vårt ansvar.

Vi vil fra uke 44 åpne opp for en mer normal gjennomføring av vår barnehagehverdag. Dette betyr lek på tvers av avdelinger,  mer samvær mellom flere barn og voksne. 

Vi er derfor helt avhengig av felles gode rutiner og at alle tar sitt ansvar med å sikre et så trygt barnehagemiljø for barn, foreldre og personal som mulig. Vårt samarbeid er basert på tillit til at alle følger dette opp på beste måte. Vi anbebefaler på det sterkeste at barn testes hvis det påvises Covid-19 i husstanden eller ved nyoppståtte luftveissymptomer i samsvar med retningslinjer. Vi skal ivareta et trygt barnehagetilbud for alle, også de som er spesielt sårbare for smitte. 

Se: https://bjornafjorden.kommune.no/koronainformasjon/ta-koronatest/sjolvtesting-med-korona-hurtigtest/

 

Når skal barn, foresatte og ansatte ikke møte i barnehagen?

Barn og ansatte med luftveissymptomer: 

  • Barn og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/ eller sykdomsfølelse skal ikke møte i barnehagen, selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. Testing anbefales. 
  • De skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Barn og ansatte bør teste seg og kan komme tilbake i barnehagen når de har negativ test og om de virker friske og er feberfrie. De kan komme tilbake selv om de har restsymptomer etter luftveisinfeksjon.
  • Restsymptom defineres med noe snørr, tett nese og lett hoste.