Nødvendig utstyr

For at barnet skal få tilfredstillit egne behov og kunne ta del i vårt pedagogiske innhold krever det tilpasset utstyr. Her er vår oversikt.

For at barna skal ha det best mulig i barnehagen er det nødvendig med eget tilpasset utstyr. Det viktige er at klær og sko er behagelige og ikke hemmer barnets bevegelighet. Det må være i riktig størrelse, og tilpasset vær og temperatur. Barn vokser raskt og utstyr må derfor jevnlig tilpasses. Vi ber dere å ta utstyr hjem hver helg. Jevnlig gjennomgang sikrer at utstyret til enhver tid er tilpasset barnet. Det må være tilgjengelig eget ekstratøy til barna i barnehagen. Dette oppbevares i barnas kasse på plassen. Barnehagen har en egen side på Facebook med mulighet for å selge, kjøpe eller arve utstyr. Vi oppfordrer til gjenbruk!

Barna har egen garderobeplass der det er plass til nødvendig utstyr.

Barna er ute hver dag og trenger godt tøy for at de skal kunne ha det best mulig ute og erfare at det er kjekt ute uavhengig av været.

I barnehagen må det være nødvendig  ekstratøy:

• 4 Truser
  • 2 par sokker, gjerne i ull
  • 2 stillongs, ull om vinteren
  • 2 t-skjorte eller tynn bomullsgenser, ull om vinteren
  • 1 Genser
  • 1 Bukse

Uteklær som alltid må være i barnehagen

• Regntøy

• Bleier
  • Våtservietter
  • Salve hvis behov
  • Smokk og det de liker å kose med når de sover
  • Vogn som kan trilles til å sove i
  • Varmt tøy til å ha på når de sover ute

Annet utstyr:

• Innesko
  • Matboks til frokostmåltid

Tursekk til barnet starter på stor avdeling.  Drikkeflaske er nødvendig til vann

Husk å merke alt utstyr og alle klær.