Fellessamling med Trollstuen

Torsdag 23.mars kl 10 startet fellessamlingen som små og store på Trollstuen hadde ansvar for. De viste oss fortellingen om Jesus i påsken.

Alle avdelingene var i dag invitert av Trollstuen til fellessamling. Små og store satt forventningsfull og klar for å se, høre og oppleve det Trollstuen skulle formidle til oss. Rommet var kledd i gule og lysegrønne farger og det var rolig musikk som holdt fokuset vårt fra første stund.

  

Trollstuen tok oss med på en reise tilbake i tid til Jerusalem, søndagen før påske. Alle Trollstuebarna hadde sine roller, utkledd og klar til å gjøre sine oppgaver. Gro ledet oss gjennom påskedagene. Hun åpnet fire egg hvor hvert egg hadde en ledetråd til historien fra begynnelse til slutt. Trollstuen viste oss Jesus som kom ridende på eselet inn til Jerusalem.

Vi så folket som tok imot Jesus og viftet med palmegrenene, Jesus som spiste påskemåltidet med vennene sine og hvordan han etterpå vasket føttene deres. Det var stille i rommet...kun lyden av sildrene vann kunne høres. Her var det mange inntrykk både for skuespillerne og publikum.

Soldatene kom og var veldig strenge. De tok Jesus til fange og kommanderte han til å bære korset sitt selv.

Han døde på korset og ble lagt i en grav.

 

Vi så Maria Magdalena og andre ved graven og deres glede over at Jesus var stått opp. De løp rundt og delte den gode nyheten med alle de møtte på sin vei. 

Vi sang:  På Golgata stod det et kors https://www.youtube.com/watch?v=JMQtYWAPQ2A&list=PLu7dMCioDx4rsu758p75OjWxR_MLU8xQf

 Som avslutning sang vi:  En liten kylling i egget lå 

https://www.bing.com/videos/search?q=youtube+en+liten+kylling+i+egget+l%c3%a5&qpvt=youtube+en+liten+kylling+i+egget+l%c3%a5&view=detail&mid=6E149E6852117B9C5C276E149E6852117B9C5C27&FORM=VRDGAR

 

Tusen takk til alle på Trollstuen for at dere har jobbet og forberedt dere for å gi oss andre en magisk påskesamling.