Måltider

Måltidet i barnehagen er en viktig del av hverdagen vår. Vi nyter god mat selv om vi i forbindelse med Covid-19 kun serverer mat til barna uten at de selv får ta del i forberedelser eller smøre maten selv. Matlaging foregår etter gitte retningslinjer som en del av vårt smittevern. Vi anbefaler at barna får erfare å smøre egen mat hjemme som en del av selvstendighetstreningen.

I Nøtteliten barnehage har vi tre faste måltider om dagen:

Frokost er fra kl. 8.30-9.00. Barna har med egen matpakke, mens barnehagen serverer vann eller melk til drikke. Vi ber om at det unngås å levere i dette tidsrommet, da det er viktig for barna å få matro og oppleve et fint måltid uten forstyrrelser. Matpakken til barnet bør inneholde grov og næringsrik mat så barnet får en god start på dagen.

Tips til matpakkeinnhold kan leses her: www.helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/mat-for-barn/matpakketips

På småbarnsavdelingene serveres lunsj kl. 11.00, mens storbarnsavdelingene spiser ca kl. 11.30.Vi nyter nybakt brød fra Hagavik hjemmebakeri og et variert utvalg med pålegg og grønnsaker. Rundt bordet skjer det mye læring, bla selvstendighetstrening med å smøre skivene selv.

Vi varierer innholdet i barnas måltid med å tilby varierende supplement. Dette er også varmt supplement. Mattilbudet inneholder i tillegg til kjøtt også varierte fiskeprodukter. Barna får melk eller vann til drikke.

Vi har og et fruktmåltid på ettermiddagen hvor barnehagen tilbyr oppkuttet frukt og grønnsaker, eller fruktsmoothie. Vi supplerer også med påsmurte brødskiver og/eller knekkebrød hvis nødvendig.

Våre måltid i barnehagen er i samsvar med Helsedirektoratets anbefalinger.

Mat og måltider i barnehagen

Det betales for maten barnet får servert i barnehagen:

5 dagers plass: 300 kr