Lucia dagen 13. desember

I morges før solen var stått opp, når det enda var mørkt ute hadde vi Luciafrokost i barnehagen. Kun lyset fra Luciatoget lyste opp rommene og i år for første gang i Nøtteliten var Lucia, lysbæreren en gutt.

I dag fikk avdelingene besøk av Luciatoget under frokosten. Det var nesten magisk å se hvordan rom for rom ble fylt av lys, varme og glede når Lucia og følget kom syngende hvitkledde og glitrende. I tradisjonens tro er det førskolebarna som både baker Lussekatter og går i Luciatog. Foreldrene til førskolebarna er også invitert til å spise frokost med oss.  I dempet belysning nøt vi et felles måltid med frokost og selvbakte Lussekatter. 

Sangen kunne høres gjennom hele barnehagen fra starten på Humlebolet, gjennom biblioteket, ut i korridoren, inn på Ekornstubben, Hareskogen, Pinnsvinkroken og så ut og ned veien til Trollstuen. Ute var det mørkt, kaldt med et hvitt teppe av rim over landskapet. Så vakkert! Det fineste var likevel helt klart Luciatoget. Våre eldste barn som sang av full hals og helt inn i hjertet vårt. Vi er både rørt og stolt.

På Trollstuen ble vi møtt utenfor hytten av barn og foreldre. Det var veldig kaldt og derfor gikk sangen litt ekstra fort, men inne var det varmt og godt. Førskolebarna ble tatt bilde av under julestjernen i vinduet og så ventet en god velfortjent frokost. Det ble en opplevelsesrik start på dagen. 

Tusen takk til førskolegruppen⭐️