Måltider

Måltidet i barnehagen er en viktig del av hverdagen vår. Matlaging foregår etter gitte retningslinjer som en del av vårt smittevern.

I Nøtteliten barnehage har vi tre faste måltider om dagen:

Frokost er fra kl. 8.30-9.00. Vi ber om at dere unngår å levere i dette tidsrommet, da det er viktig for barna å få matro og oppleve et rolig måltid uten forstyrrelser. Barna har med egen matboks med frokost, men barnehagen tilbyr vann eller melk til drikke.  Frokosten barnet har med i matboksen bør inneholde grov og næringsrik mat så barnet får en god start på dagen og holder seg mett til lunsj. Tips til matpakkeinnhold kan leses her: www.helsenorge.no/kosthold-og-ernaring/mat-for-barn/matpakketips

På småbarnsavdelingene serveres lunsj kl. 11.00, mens storbarnsavdelingene spiser ca kl. 11.30.Vi nyter nybakt brød fra Hagavik hjemmebakeri og et variert utvalg med pålegg og grønnsaker. Rundt bordet skjer det mye læring, bla selvstendighetstrening med å smøre skivene selv. På turdager nytes maten gjerne ute med nødvendige hygienetiltak.

Vi varierer innholdet i barnas måltid med å tilby varierende supplement. Dette er også varmt supplement. Mattilbudet inneholder i tillegg til kjøtt også varierte fiskeprodukter.

.

Barna får melk eller vann til måltidene.

Vi har og et fruktmåltid på ettermiddagen hvor barnehagen tilbyr oppkuttet frukt og grønnsaker og en dag yoghurt og havregryn. Vi supplerer også daglig med påsmurte brødskiver og/eller knekkebrød hvis nødvendig.

 

Våre måltid i barnehagen er i samsvar med Helsedirektoratets anbefalinger.

 Mat og måltider i barnehagen

I forbindelse med at barn slutter i barnehagen, naturlig skal starte på stor avdeling eller på skolen holder vi avslutning på avdelingen. I den forbindelse lager vi til litt ekstra god mat. Enkelte foreldre ønsker også å bidra med noe mat. Dette avtales direkte med avdelingen.

Det betales kr 400,- for maten barnet får servert i barnehagen