God påske

Påsken er en tid hvor den kristne kulturarven komme til uttrykk. Vi feirer livet, og fokuserer på flere symboler for liv. Det er derfor ikke tilfeldig at vi snakker og synger om kyllinger, gåsunger, egg, karse og haren.

Påsken er den viktigste og eldste kristne høytiden og vi feirer den til minne om Jesu oppstandelse fra de døde. Gjennom sang og bibelfortellinger tilpasset barnas alder lar vi barna bli kjent med påskebudskapet.

 

Vi har brukt god tid på våre forberedelser til påske. Kyllinger, egg, karse, harer, gåsunger og fargen gul er å se i barnehagen. Lurer du på hva dette har å gjøre med Jesu død og oppstandelse?

Vi feirer livet, og fokuserer på det som symboliserer liv. Egg som er begynnelsen på et liv, kylling som akkurat har startet sitt liv, gåsunger som er tegnet på at treet fortsatt er i live, karse hvor livet springer ut fra et frø. Den gule fargen symboliserer solen med sin kraft og livsglede. 

Når haren og kaninen føder mange unger om våren og fuglene legger egg er de også symboler for livet som våknet opp etter vinterdvalen om våren.

I tillegg har vi også hatt påskeharen på besøk. Det er alltid like spennende og så gøy med felles påskeegg til hver avdeling.

Under ser dere bilder fra avdelingene med påskeforberedelsene sammen med barna.

Flanellograf blir ofte brukt i samlingsstundene for å visualisere innholdet i det som blir formidlet. Sange er også med å formidle innholdet. En av sangene vi har sunget er: På Golgata stod det et kors. Denne kan dere høre her: https://www.youtube.com/watch?v=IQgn-QIK4vw

 

 

Eggjakt på rundturen vår. Vi fant fire forskjellige egg, rosiner var noe av det som var inni. 

Påskeforming med de yngste. 

Samlingstunden er en fin stund til formidling, her får vi høre om påskebudskapet og de tre kyllingene som ville ha påskeegg. 

Stemningsfullt rundt måltidet, og besøk av selveste påskeharen. 

 

Påskesamlinger der vi har formidlet påskebudskapet og snakket om påskeharen. Han kan se litt skummel ut så det er greit for de små å se bilder av han i forkant

Avdelingene er pyntet til påske.


Vi ønsker små og store en riktig god påske